27 Temmuz 2007

26 Temmuz 2007

Asgari Ucret - Azami Kesinti

ASGARİ ÜCRET 585,00

SSK PRİMİ % 14 81,90

İŞSİZLİK SİG.FONU % 1 5,85

GELİR VERGİSİ %15 74,59

DAMGA VERGİSİ % 06 3,51

KESİNTİLER TOPLAMI 165,85

NET ASGARİ ÜCRET 419,15


Demek ki neymis? Devlet bana her ay 165,85 ytl'lik hizmet sunuyormus. Vay be...

25 Temmuz 2007

CHP'nin sosyal demokrat çizgiden uzaklaştığını düşünenler yanılıyorlar, baksanıza Meclis'teki sandalyelerini nasıl da MHP ile paylaştı...


Deniz Kandemir

19 Temmuz 2007

Günün Özü

"loin des yeux, loin du coeur"

18 Temmuz 2007

İs Hayati Zor Be Monşer!!!

Pazartesi gunu staja basladim. Ilk defa laboratuvardan ciktim, ofis stajı yapıyorum. Bir masam ve bilgisayarim var. O yuzden tam is modundayim. Sanki benim is yerimmis gibi. Hiii kimya adina napiyorum? Tabii ki hicbir sey. Zaten su okulda en cok yazdigim raporlar sayesinde ogrendigim excel, sunumlardan icli disli oldugum powerpoint faydali oldu bana. Sen dort yil kimya oku, office bilmiyorsan kime ne.

Her sey iyi guzel, yemek veriyorlar, servisi var, ehh biraz para da veriyorlar. Ama gene de bir sorunum var; telefonla Ingiltere'yi aramami istiyorlar!!! Isın komik yani icime mi dogmus ne mulakatta Ingilizcen nasil diye sorduklarinda iyi ama biraz telefon konusmalarinda zorlaniyorum. Ozellikle Ingilizler cok hizli konusuyorlar demistim. Hadi bunu demesem gene iyi. Daha ilk gun Ingiltere'yi arayip bazi dosyalari mail ile yollamalarini istemem soylendi... Eee bir destur de mi? Simdilik sekreterler ile anlasiyoruz. Anlamam gereken kelimeleleri suzup gerisini eliyorum.

Napalim, Ingiliz hocalarimiz vardi da biz mi kacindik onlarla konusmaya. Hiih!!!

17 Temmuz 2007

Zibidiiii

Resimden de anlasilacagi uzere burasi Beyoğlu! Ve gene resimden de anlasilacagi uzere sevgili arkadasim Erhan ile Beyoglu'nda top ceviriyoruz. Maalesef orijinal toplarimiz olmadigi icin tenis toplari ile idare ediyoruz. Elimin ve suratimin saskin ifadesini mazur gorunuz, netekim o sirada toplari caliyordum Erhan'dan...

Bir arkadasim bizi ne zaman bu toplarla gorse zibidi diyor. Karsidan oyle gozukuyormusuz. Halbuki ne alaksi var de mi???

Bu arada Taksim'de bu siralar ufak gosteriler yaparak para kazananlar baya cogaldi. Biz de hemen yaratici ruhumuzu konusturup kendi şovumuzu yarattik. İki jonglorden biri digerinin omzuna cikicak ve toplam alti toplari olucak. İkisi senkronize top cevirirken arada toplari degis-tokus edicekler. (asagida olan daha yuksege aticak ki omuzda olan tutabilsin, omuzda olan da havaya attigi toplardan birini tutmicak ki altindaki yakalasin). Yetkili mercilere danisicam ama sayin Divad hocam sanirim tatilde...

14 Temmuz 2007

Paranoyaaa!!!

Seye karar verdim, seye... ya ben bir cocuk istiyorum evet evet boyle tum gun onunla vakit gecirecegim bir cocuk. Inanilmaz seviyorum o kucuk yaratiklari ve kurduklari kocaman dunyayi. Dunyanin en sıkıcı yerinde bile eglenebiliyorlar, her seye merakli gozlerle bakiyorlar, iki top dondurma alinca dunyalar onlarin oluyor... Hepsini, hepsini kendi cocugumda da izlemek icin sabirsizlaniyorum.

Ama ote yandan seyi farkettim. Bir cocugum olunca hayati kendime zindan edicem. Onun bir yandan guvende oldugunu bilmek bir yandan da yapmak istedigi her seyi yapmasini saglamak... Hal boyleyken "uykusuz her gece". Ya mesela bir cocugun tek basina denize girdigini gorunce basliyorum onu izlemeye. Ya bir sey olursa, ya farkinda olmadan derinlere giderse? Ya da top oynayan cocuklar varsa denizde, toplari ne zaman kacsa gidip ben aliyorum vs vs.

Askin kimyasi paranoyaaaaaa....

13 Temmuz 2007

Kusurlarin en son kentinde bile, her kentin Kent oldugu kusursuz bir saat, bir an olur...

"Guzel ve Dahi" Gerzekligi


http://www.milliyet.com.tr/2007/07/13/yazar/temelkuran.html

Bugunku Ece Temelkuran yazisina ait yukaridaki link. "Guzel ve Dahi" adli yeni gerzek yarisma programina dair.

Tatil nedeniyle yeni baslayan dizilerden bir kac tanesine goz atmistim. Bu yazin modasi, eski yesilcam filmlerinin konularindan diziler "turetmek". Ben zaten yillar once televizyon seyirciliginden istifa etmistim ama, kendi anne-babam gibi "orta sinif" ve "orta yastaki" insanlarin en buyuk eglencesi hala televizyon ve ozellikle dizilerken bu kadar basarisiz yapimlari nasil utanmadan hala yayinlayabiliyorlar sasiyorum.

Bu sacma diziler yetmiyormus gibi hayatimda gordugum en gerzekyarismalardan biri de ekranlarda. "Guzel ve dahi" imis. Ece Temelkuran'in yazisini okuduktan sonra Youtube'dan bir kismini seyrettim de, mini etek ve dekolteli kiyafetler giydirilmis kizlara salak sacma sorular soruluyor ve bilemezse bu kizlar masanin ustune cikip dans ediyorlar bu super minileriyle. Onlara kocluk eden "dahi" erkekler de bu masanin dibine oturtuluyor ve ve bu super minileriyle dans eden kizlar seyrettiriliyor.

Nerden soze baslayacagimi bilemiyorum. Cocukken gece 12:00'de tuttu frutti yayinlanirdi biz de cocuk merakiyla izlerdik. Parasi biten yaismaci para kazanmak icin muzik esliginde dans ettirilir ve soyunurdu. Ama o programin adi en azindan tutti frutti idi ve erotik kusakta yayinlanirdi. Bu yarisma ise "prime time" midir nedir iste tam o zaman dilimine denk geliyor.

Yahu bu kizlarin anne babalari, teyzeleri, amcalari yok mu? Hepsi oksuz-yetim mi? Ya da hic mi akil verecek arkadaslari yok? Tamam guzelsin ama bu guzelligini neden kendini rezil etmek icin kullaniyorsun? Guzel kizlar aptaldir tezini mi ispatlamak amacin? Madem para kazanmak amacin kendini bu derece kucuk dusurmeden de pekala kazanabilirsin.

Peki ya o zavalli abaza muamelesi goren erkekler... Cocuk masanin dibine degil karsinina oturmak istiyor ama izin vermiyorlar. Mecbursun; minili, masanin ustunde dans eden o kizlari alttan seyredeceksin. "Hani sen yillarca calisip boyle muhabbetlerden uzak kalmissindir al bu da sana bizim kiyagimiz olsun" mu demeye calismis yapimcilar.

Amerikalilar aptal diyen biz degil miyiz? Niye onlari taklit etmeye calisiyoruz ki???

07 Temmuz 2007

07072007

07.07.2007
Herkes evlenmek cocuk dogurmak icin bu tarihi bekliyormus meger. Sezaryen patlamasi bekleniyormus bugun dunyada.

Ben de bir sansimi zorlasam mi ki acaba?

Dip not

hani boyle o esnada lazim olmasa da vapurda falan rastladiginiz bir saticidan salak sacma bir sey alirsiniz ya, onun bir gun ise yaradigini gormek super zevkli...

Aaaa Bak Capon

Ayvalik'tan gelen ilk blog;

Oncelikle ne zamandir uzun suren bir otobus yolculugu yapmadigimi farkettim ki artik otobuslerde kesinlikle uyuyamiyorum, hele de yanimda bir yabanci oturuyorsa. Zaten dizlerim problemli bilen bilir 5 dakika ayni pozisyonda oturamiyorum, otobuste bir de buna kafami nereye yaslayacagim sorunu eklendi ki halim tam evlere senlikti. Sonucta "suursuz Duygu" olarak vardim Ayvalik'a.

Sabah kahvaltisi ve odaya yerlesmeden sonra kendimi attim denize. Deniz buz gibi burda, hele de ilk sefer icin, ama benim deniz tutkumu, denizanalari bile azaltamadi soguk viz gelir...

Hava inanilmaz sicak ve ben off poff sesleri ile etrafi seyrettim gun boyunca. Ona buna mesaj attim belki Ayvalik'ta yazligi olan birilerini bulurum diye. Tamam aile saadeti yasicaz ama 1 hafta ya. 1 hafta! Yazik degil mi bana? Kimseyi bulamanin hayal kirikligi ile bir odaya bir denize bir Sarimsakli'nin merkezine gidip geldim gun boyunca. Bu arada burda cok guzel incik boncuklar, kupeler kolyeler var her geciste yeni bir tane daha begeniyorum.

Tam ilk gunu soylene soylene tamaliyordum ki beni o an en cok mutlu edecek seyi gordum. Bir grup insan voleybol maci yapiyor (yasasin). Tabii hemen atladim aralarina. Her gun oynuyorlarmis, gerci iki gun sonra cogu donuyormus evlerine ama olsun iki gun iki gundur.

Tam mac bitti denize giricekken etrafi cekik gozluler basti. Kim bunlar ya nerden ciktilar derken bizim otelde kaldikarini ogrendim.

Aksam yemeginde iki otobus dolusu cekik gozlulerden bir tanesiyle "you first" "no please you first" diye centilmenlik yaristirirken, Guney Kore'den geldiklerini ve sadece bir gece burda kalacaklarini ogrendim.

Yemek fasli bitti ve ben bilgisayarimi almis maillerimi kontrol ederken yemekte karsilastigim Koreli de bilgisayarini almis bir seylerle ugrasiyordu. Tabii, benim canim sıkılıyor onunki sıkılıyor konusmaya basladik. Arada oteldeki cocuklar gelip "koniçiiva" falan dediler. Tabii bizim zavalli Koreli nasil atlansin 10 yasindaki cocuga Japon olmadigini, Koreli oldugunu. Hadi ben diyorum o Japon degil Koreli diye ama ardindan bir baskasi geliyor bilgisayarinin menusu Japonca mi diye.
Artik vazgectim cocuklara aciklamaya calismaktan ve "biz turkler icin tum cekik gozluler Japondur" diyip isin icinden ciktim. Adini hic sormayin cunku sadece "chan" kismini telaffuz edebiliyorum.


Bir universiteden toplu olarak gelmisler ve bir kac sehir gezmisler, Chan da organizatoruymus bu turun. Fransiz dili ve edebiyati bolumunde okuyormus Kore'de ve yasitmisiz.

Tabii gece uzun olunca bizim sohbet ilerledi ve Ak parti'den Turkiye'deki secimlerden tutun da ABD'ye kadar her seyden konustuk. Usulca yaklasip sesizce Amerika hakkinda ne dusunuyorsun diye sorusunu gormeliydiniz. Sanki sormamasi gereken bir seyi soruyormus edasindaydi. Ama onunla ayni seyleri dusundugumu ogrenince o kadar rahatladi ki basladi icin dokmeye. Kuzey Kore'nin bugunku durumu ve bu hale gelmesindeki Amerikan etkisi, bir Koreli olarak Kuzey Kore'yi gorememenin can sıkıcılıgı vs vs.


Keske daha uzun kalsalardi ben raziydim herkese onlarin "Capon" olmadigini aciklamaya....

03 Temmuz 2007

Ayvalik- Cunda-Seytan Sofrasi

Tam evde oturucam diye uzulurken annemden bir tatil haberi geldi. Ayvalik'a gidiyormusuz hem de yarin aksam.

Avsa'daki yorucu ama inanilmaz eglenceli tatile nispeten bu tatilin daha duragan ve dinlenme seklinde gececegini saniyorum. Aslinda tam da bunu bekliyordum cunku okulda indirimli kitap satisi yapildigi donem yazin okumak icin kitaplar almistim, ayvalik'ta da su siralar bir tane bile tanidigim olmadigina gore firsat bu firsat. Anne baba ile cezasi icki fondipi olan bir seyler ya da vampir-koylu oynayamayacagimiza gore, yasasin kitaplarim. Mp3 playerımıda bugun yeniden duzenlemeliyim, raki sofrasi muziklerim yerine daha az efkarli hatta sozsuz bir seyler yuklemem lazim.


Bu arada Ayvalik'a daha once hic gitmedigim icin bu tatile cok seviniyorum. Yepyeni yerler gorucem, yasasin! En az bir kac gunu gezmeye ayirmak lazim ama hava kosullari ne kadar elverecek bakalim.

Sanirim bilgisayarimi da goturucem, napiyim benim sucum degil ya gece uyuyamamak, ustelik artik bir internetkoligim.

Bavul hazirlama vakti...

02 Temmuz 2007

Space

Bir ara Avsa tatilini bekliyorduk.
Sonra kep torenini.
O da bitince mezuniyet vardi aklimizda.

Peki simdi napicaz???

Bosluk girdi araya sanki...

Mezuniyet de Gecti

90 ytl bayilip sadece saat 11'e kadar ickinin ucretsiz oldugu bir geceyi daha geride biraktik. Bu arada sanirim ufak capli bir de besin zehirlenmesi yasadim, zira canim arkadasim Pelin benim icin copcatanlik girisimlerinde bulunurken ben kendimi sadece tuvalete atabildim.

Gece genel olarak cok eglenceliydi, cogunlukta bizbizeydik, arasira tesrif eden kimya bolumunun diger ueleri, kimya muhendisleri, Avsa tayfasi ve sagdan soldan tanidiklarla bol bol fotograf cektirildi, sohbet edildi, dans edildi, gulundu, opusuldu ve vedalasildi.

Gecenin sonunu huzun kapladi, aglamamak icin direnildi ve en iyisi corbaciya gidelim denip, soluk Lale'de alindi.

Gecenin en şıkı Hurrem Sultan edasindaki Esin'di.
Gecenin bombasi tabii ki Eralp'ten geldi. Zaten bomba olaydan sonra (bu desifre etmiyim olayi) tadi kacti ve erken ayrildi.
Gecenin kilitleneni Murat'ti.
Gecenin saticisi beni icki kuyruguna yollamis kendi de yemek kuyruguna girmis ama bana yemek almamis olan Irem'di (bööööö)
Gecenin sanssizi her defasinda cekilisteki hediyeleri ucundan kaciran bendim.(Sanirim bu gece baska bir seyler daha kacirdim. neyse...)
Gecenin G.tü* (ki bir suredir rakipsiz birincilik ondaydi) gene ayni zat-i ali. Ancak bu kez bir de 2. var ki o da en az 1. kadar g.t...
Gecenin "cok sacma"si ise polislere corba icmeye gittigimizi soyleyen Pelinim'den geldi. Ne kadar "cocuksu"



* Bu g.t meselesi Avsa sinirlari dahilinde ortaya cikmis ancak ben Avsa tatilini henuz detayli yazmadigim icin bir cok insan bihaber kalmistir. Genel hatlariyla g.t bir suredir kullandigimiz tek kufur imaji sergilemekte olup, artik vampir oynarken oylamalarla vampiri degil aramizdaki g..tu belirlememize vesile olmustur.

01 Temmuz 2007

Bekarliga Veda Partisi

Her sene yaz mevsiminde 15 gunluk "alkol alin arinin" donemi yasiyorum. Yapilisi cok basit; 15 gun boyunca muntazam her aksam alkol karisicak kaniniza. 2 sene once eylul ayinda yapmistim. Gecen sene Almanya'da guzelim saraplari 3 euro'ya bulunca 15 gun 30 gune cikmisti. Bu sene de Avsa'ya gittigimizden beri her aksam bir sey cikiyor.

Tam arti yarin aksam mezuniyet var bu aksam iyi uyuyup tum enerjimi yarina saklamaliyim diyordum ki, baktim annemler disari cikiyorlar ee abim de arkadasinda kaliyor. Ben neden yalniz evde oturiyim de mi?

-Tilan annemler evde yok
- Hazal'in bir arkadasinin bekarliga veda partisi vardi Duygucan istersen oraya gidelim.
-Olur ben 15 dakikaya hazirim.

Bazen hic ummadiginiz yerlerde cok eglenebiliyorsunuz iste tam da bu aksam oyleydi. Gerci ne icersen ic ilk icki 20 ytl imis (oha demekte ozgursunuz). Guya giris ucretsiz olmus oluyo boylece.

Bir de zaten zorla park yeri bulmusken bir kac sehir kirosu arabanin dibine oturunca haliyle arabadan inemeyip baska bir park yeri aradik. Zorla feminist ol diyorlar. "Beyler" sizin yuzunden gece disari ciktigimizda tedirgin olmaktan biktiiikkkk. Biz sizi rahatsiz ediyor muyuz hic yahu???