23 Eylül 2009

Home Alone

Evde gecen 5 gunun ardindan abim dayanamayip, "sen artik hep boyle mi takilicaksin? Boyle evde.." sorusunu yapistiriverdi, aisik olmadigi icin beni 2 gun ustuste evde gormeye.

Evde, okuyarak ve izleyerek gecen 5 gun... Hem de cumadan baslayarak. Bir tek cumartesi gunu Moda'da tavla- nargile keyfi vardi, bir de pazartesi gunu dayimlara yapilan bayram ziyaretinin ardindan kuzenlerle oynanan Wii! Zaten ne illet bir seymis o oyle. Bilgisayar oyunu deyip gecmeyin, hala her yerim agriyor. Kollarimi kaldiramiyorum.

Film izlemeyi ozlemisim be, tatilde bunu farkettim. Ne bulduysam izledim; Ice age serisi, icinde Heath Ledger olsun da istersen dunyanin en rezaleti olsunlar, romantik komediler, +18'ler (bir kadinin seks gunlugu), Michael Moore ve tabii olmazsa olmaz CNBC-e dizileri (Merlin'e sardim ama bakalim, Simpsons, Angels in America falan falan)

Hani hani Fight Club'in yazari CHUCK PALAHNIUK'un bir kitabi daha sinemaya uyarlandi: CHOKE - TIKANMA. Film festivalinde gosterilmisti de gidememistim ben. Tatilde onu da izledim ama hayal kirikligi maalesef. Film hic anlasilir degil. O yuzden naapiyoruz, InsanKitap'a gidip kitabini aliyoruz...



Okulum yüzde 99,999999 bir donem uzuyor. Kahrolsun yurumeyen projeler, calismayan reaksiyonlar... Kendime hemen planlar yapmaya basladim durum boyle olunca. Tabii once bir sekilde para kazanmam lazim. Okullar hadi acilin artik ki derslere baslayalim yeniden.
Bu sene artik havacilik kulubune girdim girdim. Yoksa yemin ederim bir taraflarim sis gidicegim bu okuldan. Sonra Latin danslari 2. kuru da var. Bir de... bu simdilik kendimde sakli tutuyorum, olmazsa cok uzulurum diye ama bir kurs daha var kafamda. Hadi bakalim hayirlisi.

Kafamdaki bu kurs dusuncesi icin Taksim'e gittim bugun okul cikisi. Tabii gitmisken de oara harcamicam sozlerinin yalanlanmasi gerekti artik. Ilk durak Mephisto ve cd bolumu, 2 tane CD hediyelik. Tabii once kendime kopyalamam lazim onlari. ssshhhh aramizda kalsin.
Ardindan InsanKitap. Tikanmayi alicaktim degil mi? Gerci Tutunamayanlar'in henuz 200. sayfasindayim ama olsun, kimbilir bir daha ne zaman yolum duser InsanKİtap'a?

Irem'in yoklugu en cok kitapcilari gezerken koyuyor. Bu kitabi okudun mu, bunun kapagi ne guzelmisss, bu kitabi da aliyim mi, cumleleri beynimde dolasiyor artik sadece. Neyse ki buralarda calisan insanlar hala insanliklarini yitirmemisler, sizinle konusuyorlar fikirlerini sunuyorlar size.
Sordugunuz cd'yi ya da kitabi bilgisayar kayitlarina bakmadan getirenlere hele daha bir kayniyor kanim. Hemen bu yazari okudunuz mu ya da bu cd'yi dinlediniz mi cikiveriyor agzimdan. Meptisto'daki kiz 1. cd'sini alin diyor ama hediye oldugu icin ikisini de aliyim ben diyorum.

InsanKitap'taki uzun sacli cocuk Tikanma'yi aradigimi duyunca hemen uzativeriyor bana bir tane ve ayni yazarin okudugu kitaplarindan begendiklerini oneriyor bana, not aliyorum isimlerini bir sonraki ziyaret icin. Cantamda aldiklarim, kafamda Irem, gozumun onunde o eski Taksim turlari eve donmek icin otobus duraklarina dogru ilerliyorum...