25 Kasım 2009

Anne ben Pilot olucam!


Yeni bir tutkum var artik! yamac parasutu yani "paragliding". Aslinda yamac parasutu tam olarak bu sporu yansitmiyor. Cunku kullanilan parasut degil daha cok bir kanat. Parasut yere guvenli sekilde inmenizi saglarken kanat ise havada suzulmenizi sagliyor.

Annem yamac parasutunden inanilmaz korktugu icin evde bu konu hakkinda pek konusamiyorum ama aklimda sadece bu var bu siralar. Okulda havacilik kulubu oldugu icin cok mutluyum cunku cok daha ucuza mal oluyor hem de nereye gidicem diye arastirma yapmak zorunda kalmiyorsun.

7 adet teorik ders, 2 tane sinavdan geciyorsun. Bunun disinda haftasonlari Catalca'ya duzenlenen gezilere katilip 30-40 metrelik tepelerden egitim ucuslari yapiyorsun.

Ben ilk 4 egitim ucusumu yaptim. 10 tane yapinca gezilere gitmeye hak kazaniyorsun ki tahmin edersiniz bu gezilerden biri "Oludeniz".

Tahmin etigimden daha cok heyeanlandim ve korktum acikcasi ilk seferde. Bu da tahmin ettigimden daha kotu bir baslangic yapmama neden oldu. Ama sporcuyum diye geciniyorum ya ortakliklarda, hicbir sporda basarisizligi yediremiyorum kendime :) Iki basarisiz denemeden sonra, ucuncude kendimi havada, suurum tamamen acik ve telsizden egitmenlerin emirlerini acikca algilar ve uygular bir sekilde havada suzulurken buldum. Inanilmazdi! Her ne kadar bir kac saniye de surse ve her an aklinizda nasil bir inis yapacaginiz bile olsa, ayaklarin yerden kesilme hissi... Her seye deger. Ilk ucus heyecanimi ve korkumu attiktan sonra zaten digerleri cok daha kolay oldu benim icin.

Haftasonlarini iple cekiyorum artik ve umarim bir gun burdan 30 metre yerine 2000 metreden olan ucuslarimi da paylasirim sizinle...