20 Eylül 2007

Fatih Akin Oscar'in Kiyisinda


Canim yonetmen, "filmim" im juli'ye hayat veren Fatih Akin son filmi "Yasamin Kiyisinda" ile Almanya'nin "en iyi yabanci film oscari" aday adayi. Gerci biz henuz filmi goremedik 26 Ekim'de Turkiye'de vizyona giriyor ama olsun.

Tum gun gozumden kacmis olan bu haberi az once Beyazperde'de gordum ve uykusuz gecelerimin son demlerini yasadigim su dakikalarda resmen kalp atislarimi hizlandi, zihnimi acti. Hemen blogumda bunu paylasmam gerektigi hissettim.

Zaten "en iyi yabanci film oscari" tum oscarlar icinde en buyuk zevkle takip ettigimdir cunku hakikaten iyi filmlerle tanismama vesile oluyor. Umarim "Yasamin Kiyisinda"yi da bu kategoride goruruz. Hele bir de oscari alirsa, o zaman Fatih Akin dunya capinda cok unlu bir yonetmen olabilir ve tum bencilligimi bir kenara birakip im juli'yi de dunyalarla paylasmam gerekebilir ama artik n'aapalim.... (!)

And the Oscar goes to "Yasamin Kiyisinda-Fatih Akin" (umarim, umarim...)

3 yorum:

divadeiwob dedi ki...

ya böyle saçma şey mi olur, bu alman milliyetçiliğine sığar mı, elin türkü gitsin türk oyuncularla film yapsın, biz de bunu amerikalılara alman filmi diye sunalım, nerede bu hitler'in torunları, takipçileri, böyle salaklık mı olur

Duygu dedi ki...

Oscar icin yer yol mubahtir!!! Peki ya Osmanli'nin torunlari nerde Turk ulan bu film Almanya otursun oturdugu yerde diyecek???

Turk-Alman "ortak" yapim kimse bir halt diyemiyor...

Unknown dedi ki...

Şayze. Almancam biraz daha var ama o kelimeler burada zikredilmez.