30 Nisan 2007

Dilemma

Günlerdir hic olmadigi kadar siyasetle ic iceyiz halk olarak. Mine'yle bile "ne var ne yok" muhabbetlerini gectik Turkiye'de neler oldugunu konusuyoruz.

Recep Tayyip Erdogan yapacagini yapti ve Turkiye Cumhuriyeti'ni tekelinde bulundururmus gibi, kimseyi sallamadan Cumhurbaskanligi icin, ABDullah Gul'u onerdi, sanki kendisiyle onun arasinda bir fark varmis gib. (bu kirmizi ile yazilmis kismi da bir gazetede gordum ki bu kadar mi tesaduf olur, alla alla). Annem bu konuya ilginc bir yaklasim getirerek; "yasanacak olaylari kesin sezmisti ve kendi siyasi hayatini zedelememek icin,l Gul'u aday olarak ortaya koymustur, yoksa hic vazgecer mi cumhurbaskanligindan" dedi ki bir bakima hakli da olabilir.

CHP girdi devreye ve kendinden emin muhalefet edalariyla "367"'yi dereye sokarak anayasa mahkemesine tasidilar konuyu. Gerci "matematik profesoru" Bulent Arinc her konuyu cozume kavusturdugu gibi bu "367" meselesini de halletmisti "kendince"...

Tabii "first lady" adayi turbanli olur da ordu devreye girmez mi? Gece yarisi internet yoluyla bir "e-muhtira" veren sayin ordumuz kisaca laikliğin elden gittigi durumlarda demokrasiyi sallamam ayaginizi denk alin dedi.

AKP cephesi n'aapti? Ordu bize bagli diyip restini cekti.

Aaaa tabii butun bunlarin arasinda en onemli seyi soylemeyi unuttum. ABD de aciklama yapti. Karismadan olur mu hic? Butun bu restlesmelerin yaninda tarafsizligini acikladi da biz de rahat bir nefes aldik.
....

Su an sadece beklemedeyiz. Demokrasiye ya yargi mudahale edecek ya da boyle devam ederse ordu ki AKP, MHP ya da ODP kimin iktirdarda oldugu hic farketmez askeri bir mudahale ancak ulkeyi 20 sene oncesine goturmek isteyenlerin savunacagi bir durum olabilir.
TUSIAD en iyi yontemin erken secim oldugunu soyluyor. Tamam erken secim oldu ve hukumeti kurma gorevi Erdogan disinda birine verildi.Kim kurucak peki, Agar mi, Baykal mi, Mumcu mu? AKP gene buyuk bir oy cogunluguyla cikmayacak mi secimden? Gene milletvekili cogunlugunu saglamayacak mi mecliste? Eee kendi arzusu disinda bir aday gosterilirse cumhurbaskanligi icin, bu kez de onlar ret oyu kullanmazlar mi ya da 367'yi bu kez de onlar one surmezler mi?

Bekliyoruz iki ucu boklu Dilemma icin...

1 yorum:

narsis dedi ki...

Ne istatistik buldum bir yerden ne de politikaciyim. Ordu mudahalesinden bagimsiz olarak konusuyorum ki bence AKP bir daha bunca oyu alamayacak.

Ha alternatif ne? Yahu su ODP'yi bir goremedi insanimiz =p Sakasi bir yana (ki gerceklik payi sabittir) CHP'nin saga kaymasindan bana fenalik geldi, bunlar olsa olsa MHP ile kol kola girer ask yasarlar.

Al birini vur otekine. breh breh...
Cidden beklemedeyiz. Aman ordu olmasin da, gul gibi cumhurbaskanimiz olsun. Ben biktim bu halkin orduyu kutsal ve mutlak hakli bulmasindan. Asker dedigin siyaset niye yapiyor anlamiyorum. Demokrasi de evde kilerde tuttugumuz gerek gorunce acip tukettigimiz konserve sanki.

Boyle giderse birkac darbe sonrasinda karanlik caglara hosgeldin diyecek memleket. Bu ne ya