31 Mart 2007

Methyl Salicylate

Beni bilen bilir, kimya bolumu ogrencisiyim. Ayni zamanda nerdeyse 10 yillik bir voleybol gecmisim var.
Ne alaka demeyin bakin ikisi ayni bunyede birlesince nasil isime yaradi:

Dorduncu sinif kimya derslerinden biri de qualitative organic chemistry laboratory. Adindan da anlasilacagi uzere bu bir laboratuvar dersi ve size her hafta bir unknown (bogazicili miyiz?) veriliyor siz de cesitli testlerle bu organik maddenin ne oldugunu bulmaya calisiyorsunuz.
Simdi gelelim bunun voleybolla alakasina. Bu hafta bana dusen unknown rezalet bir sekilde kokuyor. Hatta elime alir almaz cevremdeki insanlar "oouyyyykkk, nerden geliyor bu koku" falan demeye basladilar. Bense bu igrenc kokuyu bir yerlerden hatirliyorum. Evet evet baska bir sey olamaz bu, ta kendisi: Bengay

Voleybol hayatima damgasini vuran merhemdir efendim kendisi. Her antreman ve mac oncesi mutlaka soyunma odasinda bu ilaci suren birileri bulunur. Kolay isinmayi sagliyormus. Ancak bence kaslarin gevsemesini degil kokusuyla beyninizin gevsemesini sagliyor cunku cok keskin ve rezalet bir kokusu var.

Bengay hakkinda da kisa bir bilgi verdikten sonra tekrar laboratuvara donelim. Bengay kokusuna sahip maddemizin kaynama noktasi olculur. Bir kac test daha uygulanir. Sonra gunun aksaminda eve gidilir ve internetten bengay'in kimyasal yapisi incelenir.
Veeee... Iste sonuc; Methyl Salicylate. Kendisi bir ester olup icinde aromatic grup bulunmaktadir. Kaynama noktasi da 224 derecedir.

Goruldugu uzere bir Kimyager sosyal olmalidir. Spor, sinema, muzik, tiyatro... Yasamdan kopuk tum vaktini laboratuvarda geciren bir kimyager sonuca giden yollarindan birini kaybetmis demektir.
:)

2 yorum:

narsis dedi ki...

Ahaha... Bengay bana hep kurekcileri hatirlatir. Kurekci bir arkadasimin, takim arkadaslarindan biri cidden ruhsal sagligi yerinde olmayan biriymis. O Bengay'i her gece kicina surermis. Ahahaha, ayh yaziyla hic alakasi yok da, gulerken olecektim az kalsin.

Duygu dedi ki...

Kurekci arkadas da bence eskiden normaldir ama bengayla tanistiktan sonra zivanadan cikmistir. Once herkes gibi koluna bacagina suruyorur sonra onun kokusunu icine cektikce ucmustur o ve kicina surmeye baslamistir. Insani baska alemlere sokuyor ya o koku...